Федерацията по мотокрос даде карт бланш на Найден Павлов да възстанови мотопистата край Хисаря

Федерацията по мотокрос даде карт бланш на Найден Павлов да възстанови мотопистата край Хисаря

Председателят на организационния комитет за Гран при България мотокрос Румен Петков връчи на инж. Найден Павлов-председател на инициативния комитет за възстановяване на мотопистата в община Хисаря, папка с документи и изисквания, които трябва да се реализират, за да получи мототрасето в курортния град лиценз от Федерацията по мотоциклетизъм.

Това се случи по време на откриването на 6-я кръг от републиканския шампионат по мотокрос в село Порой, община Поморие. "Основният ни стремеж като организационен комитет, като федерация, винаги е бил да разширяваме биографията на спорта, защото младите хора се нуждаят от спорт, от атракции и от усещане за сила. В Пловдивско е учудващо, че няма подобно мототрасе, за това искаме да възстановим това в Хисаря.

Гласувам пълно доверие на Найден Павлов, защото той има енергия, има спортен дух и е патриот, който е еталон за обич към родното място. Аз съм сигурен, че има волята да направи това, за което разчитаме на него, коментира и трибуната, и пред камерата на ПБ Новинар Румен Петков. От своя страна Найден Павлов благодари за оказаното му доверие и заяви: "За мен е чест. Аз съзнавам нелеката задача, с която се натоварвам, ще направя всичко възможно, ще дам всичко от себе си в община Хисаря да има едно прекрасно трасе, на което всички скоро всички да бъдете добре дошли".

Преди официално да стартира състезанието Румен Петков даде старт на събитието и поздрави участниците. Приветствие поднесе и кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Над 80 елитни състезатели от България, Турция, Гърция и Румъния се включиха в надпреварата.


Channel: Подбалкански Новинар