Hüseyin Hafızov

Hüseyin Hafızov

В България има перманентен възродителен процес, който обаче не се отнася само до имената, а до спънки за участие на малцинствата във всички сфери на живота. От 10 безработни, 8 човека са от малцинствата. Това заяви Хюсеин Хафъзов, водач на ДПС във 2-ри МИР Бургас, във "Факторът Кошлуков".

"Култура, религиозно възпитание и образование са начините да излезем от духовната безпътица и да превъзпитаме народа си. Имаме вече едно изтървано поколение, но с нищонеправенето, ще изпуснем и следващото", заяви гостът, който определи себе си като възпитаник на духовното училище в гр. Шумен, чието мислене и "отговорно духовно поведение" са формирани от ходжи и имами още в годините на комунизма.

Не съм апологет на исляма и на ислямската религия, но непознаването му е в основата на обвиненията към него, заяви Хафъзов и обясни, че един религиозен мюсюлманин не би взривил себе си и когото и да е., защото е отворен към живота и към това да го гради.

Според кандидат-депутата от ДПС, атеизмът ни довежда до кризи и има нужда от това религията да бъде част от всички сфери на публичния живот и от хора, които да въвеждат различен тип послания. По думите му, религията е част от културния код на нацията и всички религии имат място в нашия обществен живот.

Българската държава се държи суицидно -- успява да вреди на обществото си във всяко едно отношение, коментира Хюсеин Хафъзов това, че не е акредитирано висше ислямско училище у нас.

Гостът изрази личната си убеденост, че не само институциите, но и цялото общество носи отговорност за негативното отношение към малцинствата и за това, че е допуснало да се случи възродителния процес през 1989 г.

AJANS BG - MEDYA TAKİP MERKEZİ

Всички сме виновни за случващото се в страната и е нужно ръка за ръка да започнем да се опознаваме и да градим гражданско общество, защото силно гражданско общество означава силна държава, а слабо гражданско общество -- тоталитаризъм, заяви представителят на ДПС в заключение.


Channel: Ajans Bulgaristan
Tags: AJANS BG - MEDYA TAKİP MERKEZİ,